maanantai 18. huhtikuuta 2011

Faden feidi ja kymmenen muuta vaalivitsiä

The morning after..

Suomalaiset potevat aikamoista vaalidarraa. Facebook on täynnä toivottomia päivityksiä. Pettymyspäissään jengi on jo muuttamassa Ruotsiin (kannattaa muuten tutustua Ruotsidemokraatteihin), mutta sitä ennen on syytä paneutua eduskuntavaalien hauskoihin detaljeihin! Puujalkahumoristit bongasivat varmasti jännästä vaali-illasta jotain hihityksen aihetta.

  1. Kokoomuksen Fatbardhe Hetemaj petti vaalilupauksensa, vaikkei edes päässyt eduskuntaan. "Fade ei feidaa" - lupaus kesti noin viisi minuuttia tulosten varmistumisen jälkeen. Hetemaj lähetti äänestäjilleen terveiset suorassa lähetyksessä: hän ei aio osallistua kunnallisvaaleihin, koska ne ovat liian pieni juttu. Ylimieliseksi Fadea on kuitenkin turha haukkua, sillä Meren Hedelmien lähteiden mukaan feidaus koskee vain kunnallis- ja eurovaaleja.
  2. Jutta Urpilainen teki sen taas. "Aivan aluksi haluan kiittää" avasi jälleen vanhat, hädin tuskin arpeutuneet haavat. Hikikarpalot sai kuitenkin pyyhittyä otsalta, kun kävi ilmi, että Urpilainen oli vain vitsaillut!(?) Puujalkapisteet Jutalle!
  3. Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman jäi kauas Helsingin vaalipiiristä valituista. Meren Hedelmien lähteiden mukaan tappion aiheutti se, että Rydman ei yksinkertaisesti löytänyt Helsingistä enempää mainostilaa.
  4. Viime kuntavaalien todellista sankaria, Keskustan vaalitilaisuudessa taustalla linssiludena hiippaillutta Ella Lazarevaa ei tällä kertaa nähty kameratilaa kärkkymässä. Lazarevan puutteen on arveltu olevan todellinen syy Kepun vaisuihin vaalibileisiin.
  5. Meren Hedelmien saaman tiedon mukaan Kike Elomaa tavoittelee sisäministerin salkkua. Ministerin suurimpia haasteita tulee olemaan hänen äänimääränsä aiheuttaman itsemurha- ja masennusaallon mahdollisimman tehokas ehkäiseminen.
  6. Paavo Väyrysen presidentti- ja ulkoministeriaikeet kokivat pienen takaiskun, mutta epävirallisen tiedon mukaan Väyrynen ei luovuta, vaan käyttää 102 vuoden poliittista kokemustaan noustakseen takaisin jaloilleen.
  7. Silminnäkijöiden mukaan puolueiden vaalitilaisuudet sujuivat väkivallatta Jyrki Kataisen ja Taru Tujusen lavatanssista huolimatta.
  8. Kristillisdemareiden puoluetoimistossa käytiin blogin toimituksen mukaan yhden kerran. YLE vastasi monipuolisen journalismin puutteeseen näyttämällä 5-minuuttisen trillerin "Timo Soini siirtyy Musiikkitalolta Bottalle".
  9. Piraattipuolue sai 0,5% kannatuksen ja oli eduskunnan ulkopuolisista suurin. Eduskuntapuolueet toki huomioivat lupaavan tuloksen ja vakuuttivatkin varmistavansa, ettei uusia puolueita pääse tulevaisuudessakaan Arkadianmäelle.
  10. Mari Kivinemen puolue koki hänen mukaansa muutakin kuin sukupolvenvaihdoksen. Puolue päättikin leikata 16 ikävuoden lisäksi saman verran edustajapaikkoja.
  11. Vaaliraha- ja korruptioliemissä keitetty Turun Ilkka Kanerva ei yllättynyt 7000 äänen potistaan. Meren Hedelmien haastattelussa Kanerva lupaa tuoda eduskuntaan "politiikkaa italialaisella otteella".

4 kommenttia:

  1. Ihan hauskoja. Minulta jäi mieleen Jyrkin kommentti vaalivoittohuumassa, kun laukoi esteittä: "hyvinvointi tulee pelkästään työpaikoista ja talouskasvusta." mahtiäijä... kyllä pistää vihaksi idiotismi.

    Vilbur

    VastaaPoista
  2. Vilburin kommenttiin:

    Aika pelottavaa jos Jyrki ajattelee noin.

    Suomenkin talous on kasvanut ohi sen pisteen jossa talouskasvu (se bruttokansantuotteella mitattava) enää tilastollisesti lisäisi ihmisten onnellisuutta tai inhimillistä hyvinvointia.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Räsäsen mukaan KD:n valvojaisissa oli tyhjästä ravintolasta huolimatta ollut hetkeä aiemmin ''hurja meno, kun puoluetoimiston bändi soitti''.

    VastaaPoista