tiistai 29. tammikuuta 2013

Perkeleen tunneihmiset

Ladies and agents,
haluaisin kaksi ja puoli viikkoa myöhässä kommentoida Kotiteollisuus-bändin Jouni Hynysen bloggausta, joka koski Vain elämää -tv-sarjaa. Hän kommentoi sarjaa jyrkin sanankääntein ja kertoi paenneensa sarjan menestystä ulkomaille.

Olen parista asiasta Hynysen kanssa samaa mieltä. VE:n musiikki on minustakin huonoa. Toiseksi minuakin ihmetyttäisi biisien suosio, ellen olisi tottunut siihen, että kansan enemmistö ostaa mieluummin helppoa musiikkia kuin vaikka Kotiteollisuuden kaltaista rajumpaa mättöä.

Sen sijaan Hynynen sekoittaa manna- ja vispipuurot sanomalla: "Mutta se [levynmyynti] vaatisi näköjään sen, että luonteeni vastaisesti osaisin lässyttää paskaa, avautua ja itkeä julkisesti".

Eikä vaadi. Hynysen logiikalla Jari Sillanpää voisi parkua, että "Se, että Jari Sillanpää -paitoja näkisi joka päivä kadulla Kotiteollisuus-tuotteiden tavoin vaatisi näköjään sen, että luonteeni vastaisesti osaisin laulaa kuin äijä, sulkeutua ja dissata itkijöitä."

Suomeksi laulava metallibändi Stam1na on myynyt neljä kulta- ja yhden platinalevyn. Listaykköseksi bändi on yltänyt kolmesti. En ole nähnyt Stam1nan solistin Antti Hyyrysen myyvän uskottavuuttaan yhdessäkään esiintymisessään.

Hynynen jatkaa: "Aikuiset ihmiset, nämä niin sanotut tähdet, istuvat pöydän ääressä kitaten punaviiniä ja syöden sisäfilepihviä, välillä avaudutaan ja kerrotaan lapsuuden ja aikuisuuden traumoista, käydään laulamassa kolmen euron taustojen päälle joku kusinen kappale ja sitten halaillaan ja tirautellaan porukalla pienet itkut."

Mies taisi unohtaa, että istui itse Rokit kokit -kokkiohjelmassa huippumuusikoiden kanssa kitaten punaviiniä ja syöden sisäfilepihviä. Välillä keskusteltiin musiikista, keikkakulttuurista ja lopussa tulkittiin Hectoria.

En tiedä, arvosteleeko Hynynen musiikkikulttuurin aivottomuutta vai omaa kyvyttömyyttään lyödä läpi suurelle yleisöille. Onko miehen ainoa peruste Vain elämää -sarjan dissaamiselle se, että Hynysen kokkiohjelmassa saunottiin ja ryypättiin tunnevuodatuksen sijaan? Vai se, että tunteikkuus vetosi yleisöön? Molemmilla sarjoilla on yleisönsä, aivan kuten Sillanpäällä ja Kotiteollisuudella. Ihme, ettei se riitä.
Tietenkään suomalaiset levyt eivät yllä Vain elämää-kokoelman myyntilukemiin. Mutta sitäkö Hynynen todella kaipaisi? Että raskas musiikki saavuttaisi suuren massan suosion ja pienten piirien epäsuosion?

Presidentinvaalien alla Jouni Hynynen totesi, että Pekka Haaviston "suosio haiskahtaa joukkohypnoosilta". Vain elämää -sarja taas on "Huijausta, johon on langennut koko Suomen kansa".

Perkeleen tunneihmiset. Eivät vain osaa valita oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti